Notícies

Reflexió de Gener: Ser feliç en temps de pandèmia. Yolanda Castillo

La felicitat no és un estat, sinó un procés que està en construcció durant el dia a dia. De fet, podem recordar pocs moments feliços al llarg de la nostre vida, perquè la majoria de dies, podríem anomenar-los de “normals”. Quan diem normal ens referim a que la majoria de dies passen sense més ni menys, ni coses gaire bones ni coses gaire desagradables. I de fet, gràcies a aquesta constància podem sobreviure i aprendre a apreciar aquells moments que cataloguem de feliços. 

A mi m’agrada més pensar que la felicitat és com una mena de pot que vaig omplint amb granets de sorra i cada granet contribueix a que la vida sigui una mica més amable. Els moments de felicitat dels que he parlat, serien el pot ple. Imagino com me’l miro i veig la forma que fa la sorra dins el pot, els colors dels grans de sorra. Però aquest instant és efímer, ja que el temps només permet que estiguem gaudint d’aquesta fita uns instants, després, aquest pot es torna a buidar i l’hem de tornar a omplir. Sembla a ser que tenim feina durant la nostre existència! 

I què son aquests granets de sorra? Doncs un bon esmorzar, un raig de sol, un t’estimo a través d’una trucada, la lectura d’un llibre, una olor, l’aire tocant-nos la cara, seguiu buscant! 

En temps de pandèmia ens amoïnem perquè tot és incert i hi ha moltes coses que no podem controlar, però d’altres si. Depèn de nosaltres donar valor als petits plaers. Depèn de nosaltres posar el focus en aquelles coses que si que podem controlar i amb les que no, relativitzar-les i veure que ni tan terrible, ni tan catastròfic, ni tan insuportable, ni tan necessari.

Al llarg del mes es recolliran opinions,
preguntes sobre temes que siguin
importants o que despertin curiositat per
vosaltres, desenvolupant pel mes següent
el tema més demanat.
© 2023 - Centre de psicologia Àgora XXI
Passeig Pere III, 56, 1r 3a - 08242 Manresa (BCN) Tel. 938 776 740 - 615 375 510  |  C/ Balmes, 224, 1r 2a - 08006 Barcelona