Tallers en grup > Prevenció de violència de gènere

Descripció
La violència de gènere es quelcom que succeeix en la societat des dels inicis de la civilització. En funció de la època, o més concretament dels valors predominants d’aquesta, s’ha abordat d’una manera o d’un altra. Actualment la societat rebutja aquest tipus de control però això no vol dir que hagi deixat de succeir. Encara queda treball per fer, molts estereotips i mites que no són gens útils en matèria d’igualtat entre els gèneres. 
Això es el que pretén aquest taller, de forma dinàmica i reflexiva, es busca com a objectiu general conscienciar a les persones, a través del principal camí per donar més ressò al fet de finalitzar amb la violència de gènere: la prevenció

Objectius
Per tant, per aconseguir-ho treballarem de manera més específica els següents objectius vers la violència de gènere: 
  • Promoure estratègies i recursos per prevenir les conductes sexistes i discriminatòries.
  • Identificar els comportaments abusius. 
  • Fomentar actituds de respecte i no discriminació entre sexes, és a dir, afavorir relacions igualitàries.

Metodologia:
El taller està compost de tres parts: la primera és reflexionar sobre algunes imatges, notícies, fets, vinyetes... de l’actualitat per generar debat on es reestructurin algunes de les idees que poden tenir sobre el gènere, dins d’un debat realista, didàctic i funcional. La segona part es realitza les dinàmiques, a través de role-playing on intentem fer dos tres escenes on hi ha abús en varis sentits i després tornem a fer la mateixa escena alliberada d’abús. En aquestes escenes sanes i insanes els protagonistes són ells i elles però els talleristes també intervenen per donar un ordre a la història i un contingut més ric. 
La última part es tracta de posar en comú les idees bàsiques extretes del taller i dels rol-playing i es promou la reflexió a la conducta futura. També es on donem pas a la pertinent valoració del taller. Tanquem el taller facilitant un espai fora del taller grup, d’un minuts, per demanar-nos informació sobre el tema en qüestió. 

Material:
Pissarra i ordinador amb projector.


© 2023 - Centre de psicologia Àgora XXI
Passeig Pere III, 56, 1r 3a - 08242 Manresa (BCN) Tel. 938 776 740 - 615 375 510  |  C/ Balmes, 224, 1r 2a - 08006 Barcelona